αλλαγή ανταλλακτικών φίλτρων νερού

Συχνότητα αλλαγής ανταλλακτικών φίλτρων

Geyser φίλτρα νερού

Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάξετε το ανταλλακτικό των φίλτρων νερού;

Πόσο συχνά να αλλάζετε το φίλτρο για νερό είναι μια απλή ερώτηση, η απάντηση της οποίας βρίσκεται πάντοτε στη σύσταση του φίλτρου, αλλά είναι όλα τόσο απλά; Τι είδους φίλτρο είναι αυτό; Ποια είναι η ποιότητα του πηγαίου νερού; Ποιός τύπος νερού είναι φυσικός ή σφραγισμένος; Ας το καταλάβουμε.

Το ανταλλακτικό φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού είναι στην πραγματικότητα ένα φίλτρο που εκτελεί σωστό καθαρισμό ακαθαρσιών. Για διαφορετικούς τύπους νερού χρειάζεστε και το ανάλογο φίλτρο. Όλα τα φίλτρα χρειάζονται αντικατάσταση ή αναγέννηση μετά το τέλος της χρήσης των πόρων του, δηλαδή όταν πλέον δεν έχει την ικανότητα απομάκρυνσης ακαθαρσιών.  Τα ανταλλακτικά φίλτρα φτίαχνονται να ταιριάζουν στο αντίστοιχο περίβλημα φίλτρου νερού με πρότυπα 5, 10 ,20 ίντσες σε ύψος και διάμετρος – SL και BB. Κάποιοι κατασκευαστές παράγουν τα δίκα τους πρότυπα ανταλλακτικά. Στο φάσμα ανταλλακτικών Geyser υπάρχουν αρκετά που είναι κατάλληλα αποκλειστικά για τα συστήματα Geyser.

Κανάτα

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάξω το φίλτρο νερού στην κανάτα; Σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή σε περιοχές με μαλακό νερό, το φυσίγγιο πρέπει να αλλάξει περίπου 5 φορές λιγότερο συχνά από ότι σε περιοχές με υπερβολικά σκληρό νερό. Για παράδειγμα, θα αλλαχθεί όταν καταναλώνετε 5 λίτρα την ημέρα για περίπου 60 ημέρες σε περιοχές με μαλακό νερό και μία φορά κάθε 10 ημέρες σε περιοχές με εξαιρετική σκληρότητα. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε φυσίγγια που παράγονται από την Geyser. Είναι σημαντικό και υπεύθυνο να τηρούμε την απαιτούμενη συχνότητα αντικατάστασης φίλτων νερού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθαρισμός με μια κανάτα είναι βολικός και απλός, αλλά το κόστος του νερού λόγω της συχνής αλλαγής των κασετών είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε συστήματα ροής.

Συστήματα Ροής

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το φίλτρο νερού στα συστήματα ροής; Οι μονάδες αντικαθίστανται σύμφωνα με τις συστάσεις. Σε περιοχές με μαλακό νερό, αυτό είναι περίπου 1 φορά το χρόνο. Σε περιοχές με σκληρό νερό και ακόμη περισσότερο, με εξαιρετικά σκληρό νερό, η αλλαγή πρέπει να γίνει πολύ πιο σύντομα. Όλα εξαρτώνται από τη φυσική σκληρότητα του νερού. Τα περισσότερα φυσίγγια μαλακώματος μπορούν να αναγεννηθούν. Τα φυσίγγια Geyser που δεν μπορούν να αναγεννηθούν, έχουν μεγάλο χρόνο ζωής χάρη στη τεχνολογία ανταλλαγής ιόντων και quasi-softening.

Η συχνότητα αντικατάστασης των φίλτρων νερού του Geyser σε οσμωτικό νερό βασίζεται στις ακόλουθες εκτιμήσεις: προεπεξεργασία μία φορά το χρόνο, μετά το φιλτράρισμα μία φορά το χρόνο, ανοργανοποίηση μία φορά το χρόνο, η μεμβράνη αλλάζει αμέσως μετά την εμφάνιση επικαθίσεων.

Κεντρικής Παροχής

Η συχνότητα αντικατάστασης φίλτρων κεντρικής παροχής για ολόκληρο το διαμέρισμα γίνεται όταν ρυπανθούν. Τα μηχανικά σωματίδια θα εμποδίσουν τη ροή του νερού.

Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα νέο εδώ, η ποιότητα του πηγαίου νερού επηρεάζει το ανταλλακτικό φίλτρο. Τα φυσικά επιφανειακά ύδατα έχουν συνήθως μεγάλες τιμές με οργανικές ακαθαρσίες, το βαθύ νερό είναι σκληρό και έχει σκουριές, το νερό της βρύσης πρέπει να καθαρίζεται από χλώριο και το σίδηρο. Επιλέγοντας ένα φίλτρο για τις ανάγκες σας, πρέπει να καταλάβετε τι ακαθαρσίες υπάρχουν στο πηγαίο νερό της περιοχής σας και επιλέξτε ένα φίλτρο που λειτουργεί ειδικά για αυτές τις ακαθαρσίες, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη διάρκεια ζωής των φυσίγγων.

Οι αγοραστές συνιστώνται να χρησιμοποιούν το εγχειρίδιο του προϊόντος. Ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουν τις μεθόδους καθαρισμού και επεξεργασίας νερού. Οι ιδιότητες των μεμονωμένων ανταλλακτικών είναι χρήσιμες για την εξοικονόμηση υλικών στα αναλώσιμα και για την απόκτηση γενικών γνώσεων σχετικά με αυτό το θέμα.

(source: https://geizer.com/)